Lash lifting postaje veoma popularan tretman kod klijenata i lako je shvatiti zašto. Vaši klijenti dobijaju uvijene trepavice 6 nedelja uz minimalno održavanje. Međutim, kao i kod bilo kog tretmana ulepšavanja, ponekad se trepavice klijenta jednostavno ne uviju.

U koliko ste prilikom anamneze klijenta zaključili da su sve stvari ipak povoljne za rad, a tretman ipak nije uspeo možda Vam se podkrala neka greška u radu. Ali ne brinite stiže pomoć. Evo 5 razloga zašto Vam lash lifting nije uspeo.

1. Previše lepka

Ovo je jedan od najčešćih, ali potcenjenih problema sa neuspelim lash liftingom. Lepak Vam treba za lepljenje trepavica Vaših klijenata za kalup, ali ono što se može dogoditi ako ne budete paljivi je da previše lepka može zaustaviti delovanje faza na trepavice Vaših klijenata. Koristite samo malu količinu lepka.

Ako ipak vidite da ste naneli veliku količinu lepka, pomoću mikro stapica i male kolicine vode otklonite visak. Nakon toga sačekajte da se trepavice osuse i nastavite sa fazama.

2. Priprema trepavica

Kao i kod svakog tretmana trepavica, priprema je ključna stvar. Dobro proverite da li su trepavice dobro očišćene pre nego što počnete tretman lash liftinga. Bilo koji ostatak ili preostala šminka/podloga mogu uticati na lash lifting.

3. Čuvanje proizvoda

Preparate za lash lifting treba čuvati na hladnom i suvom mestu. Posle opotrebe odmah zatvorite fazu, kako bi sprečili vazduh da dugo prodire. Svaki put kada je otvorena, vazduh ulazi unutra i slabi dejstvo. Vazi i za kesicu i za bočicu. Dakle ako svoje proizvode niste dobro zatvorili, ili držali na hladnom i suvom mestu, oni možda neće dobro raditi.

4. Nanošenje faza

Faze nanosimo u delu gde želimo da bude prelamanje, a ne svuda. Ako faze stavimo preko korena do vrha, mogli bismo oštetiti prirodnu trepavicu, što bi rezultiralo vrlo lošim lash liftingom. Budite oprezni sa nanošem faza jer nije jednako boljem uvijanju.

5. Vreme

Teško je produčavati tajminge, ali definitivno učite kako radite. Ako pogrešno odredite vreme, bude predugo, to zaista može uticati na podizanje trepavica. Pre nego što započnete proces, moraćete da proverite stanje prirodnih trepavica klijenta, a dužinu držanja meriti štopericom. U koliko prekratko držite faze može doći do toga da efekat izostane.

Nadamo se da Vam je tekst bio koristan. U koliko imate dodatnih pitanja pišite nam.

 

2 Komentari

 • Postovani,da li mozete da mi kazete ili da mi
  uputite savet,kad se radi lash lift I kad trepavice lepim lepkom na jastucice,nece sve trepavice da se nalepe,kao da se zalepe pa odlepljuju(TJ deo trepavica ostane zalepljen a deo nece)…do cega to moze biti?
  Hvala na odgovoru.

 • Postovana ,
  moze biti vise razloga:
  ..Prevlacenje trepavice preko jastucica nije radjeno kako treba
  ..trepavice su kratke
  .. priprem trepavica nije dobra

  najbolje da se obratite svom eduktoru i vidite u cemu gresite

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *