Imate li pitanja? Ne tražite dalje!

P:Hoće li ekstenzije trepavica oštetiti moje prirodne trepavice?

O:Kvalitetne ekstenzije trepavica zahtevaju vreme i preciznost. Postoje slučajevi koji mogu oštetiti trepavice.  Do lomljenja može doći i ako dužina ili debljina ekstenzija premašuje ono što prirodne trepavice mogu podneti.

P:Zašto mi trebaju korekcije?

O:Postoje tri su razloga zbog kojih bi trebalo uraditi korekciju. Jedan je zato što vaše prirodne trepavice izrastu izmicanjem ekstenzija. Dgrugi je da vaše trepavice ispadnu prirodno (uzimanjem ekstenzije) i ponovno izrastu. Treći je da se lepak razgrađuje i ekstenzije trepavica otpadaju. Bilo šta od navedenog može biti uzrok gubitka ekstenzija trepavica.

P:Šta treba učiniti ako imate alergijsku reakciju na lepak?

O:Pre svega napravite  test kako biste proverili osetljivost na lepak.

Test se radi 48 h pre samog tretmana, a traje u salonskim uslovima do 30 min. Antialergeni lepkovi sadrže 90-92 % cijanoakrilata, dok stadardni lepkovi sadrže oko 95% cijanoakrilata.

Ukoliko dođe do alergije javite se salonu u kom ste radili trepavice , a nakon toga izabranom lekaru.

P:Jesu li alergijske reakcije česte?

O:Reakcije nisu previše česte, ali se događaju i moguće je postupno steći intoleranciju na lepilo.

Koji stil ekstenzija trepavica će dobro izgledati na mojim očima?

Odgovor zavisi od obliku očiju i trepavica. Uopšteno govoreći: Cat-eye čini da vaše oči izgledaju šire ili više u obliku badema, Natural čini da vaše oči izgledaju otvorenije/krupnije, a Drama će učiniti da izgledaju uočljivije. Nemojte se plašiti da zatražite savet od vašeg tehničara.

P:Koju dužinu trepavica treba uzeti?

O:Dužina vaših prirodnih trepavica uveliko će uticati na maksimalnu dužinu ekstenzija koje želite na njih staviti. Preduge trepavice će brže  ispasti i uzrokovati lom. Uzmite u obzir da su svačije oči drugačije postavljene, tako da ono što izgleda kao ekstenzija trepavica od 14 mm na vašoj prijateljici možda neće izgledati isto kao ekstenzija trepavica od 14 mm na vama.

Savet: ako nosite naočare i ne želite da ih vaše nove ekstenzije četkaju dok trepnete, nemojte raditi duže od 12 mm.

P:Koja je razlika između klasičnih i volumenskih trepavica?

O:Classic je jedna deblja ekstenzija na jednu prirodnu trepavicu. Volumen znači da jedna prirodna trepavica ima 3-5 finih trepavica koje stvaraju ono što nazivamo lepezom. Postoje i hibridni setovi koji mešaju dva stila.

P:Kako ću negovati svoje trepavice nakon tretmana?

O:Kao prvo, nemojte ih kvasiti 24-48 sati, to znači bez znoja, suza, tuširanja, plivanja i još mnogo toga.

P:Mogu li se šminkati s ekstenzijama?

O:Da, možete nositi uobičajenu šminku za oči poput senke i pudera. Međutim, ako stavljate ajlajner vodite računa kako ga skidate.  Nemojte stavljati maskaru na svoje ekstenzije osim ako se radi o odobrenoj maskari za nadogradnju.

P:Spavala sam na trepavicama, a sad se čudno ponašaju, što mogu uraditi?

O:Operite ih, dok su mokre nežno ih pročešljajte češljićem za trepavice. Nakon toga ih pristupite tapkanjem ubrusa.

P:Šta mogu učiniti da moje trepavice duže traju?

O:Najbolji savet je da ih prestanete dirati, a da ne spominjemo da ih verovatno sami skidate (nekada vam se sigurno desilo). Što se manje petljate sa njima, biće vam bolje.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *