Pitajte stručnjaka za trepavice, koja je njihova horor priča i odgovor će biti drugačiji od očekivanog ! Od lepka do crvenih očiju,ispadanje pincete do nepojavljivanja klijenata – mislili smo da je sada pravo vreme da pomno pogledamo ovaj poseban skup horor priča i što možemo učiniti da ih izbegnemo! 

ULEPLJENE TREPAVICE 

Ulepljenje trepavice , u osnovi, jedna trepavica zalepljena za drugu – to može biti svilena trepavica zalepljena na svilenu trepavicu ili na prirodnu trepavicu. U najgorem slučaju zahvaćeno je više od dve trepavice. Ovo moramo izbegavati po svaku cenu ako želimo da nam se klijenti vraćaju i da imaju bilo kakvu pozitivnu reputaciju .
Ulepljene trepavice predstavljaju tako veliku prijetnju zdravlju trepavica naših klijenata i našem poslovanju – uzrokuju bol, nelagodu i potencijalno ubijaju folikule dlake u potpunosti.
Trebali bismo odvojiti 10-15 minuta na kraju svakog tretmana da odvojimo sve zalepljene trepavice koje se pojave – jednostavno prođite trepavicu po trepavicu i upotrebite oba para pinceta kako biste nežno razdvojili trepavice koje su zalijeplepljene. Imajte na umu da čak i ako preduzmemo sve mere predostrožnosti, ulepljene trepavice se događaju tako lako da je sasvim normalno pronaći barem nekoliko na kraju svakog seta.

ISPUSTANJE PINCETE

Ovde ne treba puno reći – sama pomisao na ispuštanje pincete dovoljna je da osetimo drhtaj čak i najizdržljivijeg stručnjaka za trepavice. Pincete će uvijek pasti na njihove vrhove – to je ili zbog aerodinamike, ili se samo svemir malo nasmejao vašoj nesreći – u svakom slučaju, nije idealno.
Jedan od glavnih načina na koji naše pincete mogu ispuniti ovaj cilj , je taj što ih naši klijenti gurnu s jastuka, a ne zbog toga što ih mi ispuštamo, pa kada moramo na trenutak spustiti pincetu, uvek je bolje imati negde sigurnije mesto gde ih staviti.

Toplo bismo preporučili magnetnu kutiju za pincetu kako bi vaš alat bio siguran i čist.

KLIJENTI KOJI SE NE POJAVLJUJU


Ovo možda ne zvuči kao horor priča kao takva, više kao smetnja. Šta je ipak s gubitkom prihoda? Recimo da je vaša prosečna cena tretmana 2000- jedan propušteni klijent dnevno postaje 60000mesecno, ili 730000 godišnje. 
Što možete učiniti da to sprecite? 

Podsetite klijente dan pre dolaska da imaju zakazani termin i proveriti sa njima da li dolaze.

CRVENE OCI NAKON TRETMANA

Svi smo imali klijenta sa osetljim očima ili smo imali poruku da kaže da su imali „reakciju“ na svoje nadograđenje trepavice. Ovakve stvari je uvek teško utvrditi preko Instagram poruke i ponekad prvo što Vam padne na pament da to mora biti rekacija na lepak i krivica započinje.
U koliko vaš klijent dobije alergiju na cijanoakrilat ( glavni sastojak svih lepkova za trepavice), neko vreme neće moći radititi nadogradnju. Takođe, kada dođe do alergije, pravilnu dijagnostiku i terapiju prepustite lekaru ( medicinskom radniku).
Druga stvar koju treba zapamtiti je da su alergije na trepavice kumulativne ( nakupljaju se tokom vremena), tako da nije nemoguće da će jednog dana vaš klijent biti super, a onda će prilikom njegove sedme posete reagovati. Ponekad je lako okriviti lepak, ali nisu uvek lepkovi krivi, i zato je edukacija o reakcijama zaista bitna. Ponekad je lako biti malo brzoplet i tvrditi da je nešto rekacija,kada to često može biti sasvim nešto drugo.


Šta u mom lepku za trepavice može izazvati alergiju?
Već smo milion puta pisali o cijanoakrilatu, jer je on glavni sastojak svih lepkova. Neki brendovi tvrde da su njihovi lepkovi „hipoalergeni“ i „bez formaldehida“, ali to su jednostavno marketinški trikovi. SVI lepkovi za trepavice su „bez formaldehida“. Formaldehid se koristi za dobijanje cijanoakrilata. Nakon formiranja cijanoakrilata, lepak za trepavice prečišćava postupkom poznatim kao hromatofografija da bi se oslobodio višak reaktanta. Ovaj postupak čini lepak za trepavice bezbedan za rad. Nakon ovog procesa preostele su samo tragovi. Ovo važi za SVE marke zbog bez fizikog ograničenja i klasifikovano je kao „bez formaledehida“.
Cijanoakrilat je alergen za kožu, očne jabučice i repiratorne fukcije. Ako koristite sertifikovani lepak, ta činjenica ce biti navedena na bočici. Iz tih razloga lepak za trepavice nikada nesme biti u direktnom konatku sa kožom.
Ako lepak dođe u kontakt sa kožom, izazvaće hemijske opekotine. Ponekad, ako klijent doživi ono što „misli“ da je alergijska rekacijaa, to zapravo može biti zato što je lepak dodiruo kožu tokom nadogradnje. Zbog toga je veoma važno da ekstenzije stavite 0.5mm od prirodnog korena trepavica, ponavljamo : lepak nikada ne bi trebao da dodiruje kožu!


Isparenja
Isparenja lepka mogu biti jedan od najvećih uzroka alergije kod nadogradnje trepavica. Alergija isparenja može se ponekad pojaviti nakon tretmana trepavica, pa klijent veruje da oseća reakciju na lepak. Međutim, neutralizacija vašeg lepka vam može pomoći. Voda vrši polimerizaciju lepak , pa ako imate klijnta sa veoma osetljivim očima obavezno koristite nano mist. Nano mist svakako preporučujemo da ga koristite uvek posle nadogradnje. Na taj naćin čete smanjiti količinu isparenja blizu očiju vašeg klijenta, a niža isparenja – manje šansi za alergiju.


Separatpor – podloga za rad
Ako se kod vašeg klijenta pojavljuje crvenilo ispod oka ( na mestu gde je postavljena separator), verovatno ste malo više časkali sa klijentom i separator se pomerio i iziritirao oči. Ova iritacija ce proci kroj dan do dva. Ovo nećete sprečiti ako prestanete stavljati separatore ili smanjiti časkanje sa klijentom. Veoma je važno da separator bude udaljen od vodene linije 0.5 do 1 mm i da ne blokira žlezdu ili dodiruje oko kada je zatvoreno. U koliko koristite jastučiće obavezno ih učvrstite kako se nebi pomerali.


Šta preduzeti?
Ispravan proces nadogradnje je kljulčan za smanjenje iritacije od lepka. Udaljenost eksnezija od linije kapka je od najveće važnosti kod alergija.
Vlaga u oku prirodno privlači isprenja i može prouzrokovati iritaciju. Zbog toga je veoma važno da ekstenzije bude udaljena od kože i oko u potpunosti zatvoreno. Takođe u koliko u prostoriji imate klimu ili ventilator, jako je bitno da je postavite tako da ne duva klijentu u lice već od njega. U suprotnom , isparenja će se vraćati nazad u lice, a posebno u područije očiju zbog vlage.
Količina lepka je takođe veoma bitna. Manje je više. Bilo koji višak lepka može izazvati reakciju, tako da budite obazrivi sa mikrokapljicom.


Klijentima sa „nemirnim očima“ uputite da kofein pre tretmana nije najbolja opcija.
Nadamo se da Vam je ovaj post bio koristan. Kao i uvek ako imate bilo kakvih pitanja, ne oklevajte da nas kontaktirate na instagramu i rado ćemo Vam pomoći.

NESTAJANJE LEPKA

Koliko god planirali, ovo će se u jednom trenutku dogoditi! Možda nismo primetili da smo otvorili posldnju bočicu, možda smo lepak zaboravili da zatvorimo kako treba i on se osušio- što god da nam se dogodi da ostanemo bez lepka,to je noćna mora kad se sednemo da radimo i saznamo da je glavna komponenta vašeg rada nije dostupna.

Što možete učiniti da to sprecite? Pa, zavisi zašto tacno vaš lepak nije u funkciji ali glavni saveti bi bili:

• Nemojte izgubiti pojam koliko lepka imate, vodite podsetnik
• Isprobajte nešto poput pretplate na lepak tako da vam lepak bude isporučen kad vam zatreba
• Ne ostavljajte lepak da stoji napolju – mora biti u hermeticki zatvorenoj posudi negde na hladnom i suvom , daleko od izvora topline i sunčeve svetlosti.

Nadamo se da Vas je ovaj tekst edukovao, a i isto vreme i malo nasmejao. U našem centru možete pronći edukaciju za nadogradnju svilenih trepavica. Više informacija o edukacijama možete dobiti na 0616100625.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *