Svilene trepavice

Svilene trepavice su izmišljene1916. godine od strane američkog filmskog producenta D.W. Griffith-a koji je želeo da istakne oči jedne od glumica na snimanju nemog filma Intolerance.

Godinama su se veštačke trepavice menjale po malo, sve do 2006. godine kada su neprevaziđeni Japanci izmislili ” lash-by-lash” tehniku. Ona podrazumeva tanke pramenove trepavica koje se lepe na kapak.

Nakon toga došlo je do revolucije u nadogradnji i ekspanzije u nadogradnji.

Nadogradnja trepavica je polu trajni postupak kojim se poboljšava kvalitet, gustina i dužina prirodnih trepavica. Zahteva redovno održavanje, pranje I češljanje kao I redovne korekcije.

Postoje tri  metode nadogradnje trepavica:

  • „Single“ koja podrazumeva lepljenje jedne veštačke trepavice na jednu prirodnu trepavicu.
  • “Mix volume” koja podrazumeva kombinaciju dve metode Single I Russian Vulumena
  • „Russian Volumen“ koja podrazumeva  dodavanje prethodno napravljene lepeze od 2,3 ili više trepavica.

 

Šta da očekujem od koje metode?

Single ili tehnika 1 na 1

Ova metoda predstavlja nadogradnju jedne svilene trepavice na jednu prirodnu, a lepe se specijalnim lepkom. Zahteva redovno održavanje ( pranje I češljanje) kao I redovne korekcije.

Russian Volumen

Za razliku od nadogradnje trepavica metodom 1 na 1, kod Ruskog volumena se na svaku prirodnu trepavicu stavlja snopić od 2 do 6 dlačica. Zbog toga se ova tehnika često naziva i 2D,3D…pri čemu je broj oznaka za broj dlačica u snopiću. Trepavice koje se koriste u ovoj tehnici su drugačje od pojedinačnih trepavica, veoma su meke i imaju visok sjaj.

Mix volumen

Kombinacija ove dve metode.

 

Šta možete da očekujete od ove vrste nadogradnje?

Kod ove  metode produženje trepavica svilenim nitima daje na izražajnosti trepavica dok gustinu diktiraju prirodne trepavice.

Da li dužina trepavica može da se bira?

Kako nebi došlo do tehničkog ošećenja najbolje se o dužini posavetovati sa tehničarom

Kako se radi korekcija ?

Kod bilo koje tehnike korekcija se radi u vidu dopune opalih trepavica. Savetujemo da se korekcija radi na 2 do 3 nedelje, a nakon 4 nedelje potrebno je skinuti trepavice i odraditi novi set.

Kako se skidaju trepavice?

Ukoliko je iz različitih razloga potrebno skidanje trepavica potrebno je da tehničar na stručan način otkloni sa oka preostalu nadogradnju. Trepavice se skidaju specijalnim sredstvom koje neće oštetiti vaše trepavice već se samo skinuti lepak i svilenu trepavicu sa njih čime se sprečava nasilno skidanje i evenulano oštećenje prirodnih trepavica.

Kome je namenjena koja metoda?

Single tehnika ili tehnika 1 na 1

Namenjeno je svima koji da im trepavice budu upadljivije. Kod ove tehnik gustinu diktiraju prirodne trepavice.

Ruski volumen

Kod ove metode dobijate na gustini vaših trepavica, koja odredjuje broj dlaka u snopiću. Boj dlaka u snopiću može biti od 2 do 6.

Mix volumen

Pošto je ova tehnika kombinacija single i ruske metode kod ove meode dobijamo na prirodnoj gustini trepavica.

Trajanje tretmana?

U zavisnosti od metode od sat ipo do dva ipo sata.

Koliko traju trepavice kada se urade?

Trajanje trepavica je individualno i zavisi od velikog broja faktora. Neki od faktora su: održavanje, hormonske promene, kvalitet i tip dlake….

Održavanje trepavica nakon nadogradnje

Osnova je da se nadograđene trepavice ne kvase 24 sata nakon postavljanja.

Nakon toga je obavezno svakodnevno održavanje higijene pranje sapunicom i četkicom bez trljanja očiju i laganim tapkanjem ubrusom ili peškirom. Svako jako  trljanje oka moglo bi da dovde do nasilog uklanjanja nadogradnje što može da dovede do oštećenja prirodnih trepavica.

Nadogradnja trepavica, bilo koja metoda, daje na izražajnosti trepavica tako da je maskara nepotrebna i strogo zabranjena.

Po završetku rada klijent dobija češljić kojim redovno četka trepavice.