Svilene trepavice su izmišljene1916. godine od strane američkog filmskog producenta D.W. Griffith-a koji je želeo da istakne oči jedne od glumica na snimanju nemog filma Intolerance.

Godinama su se veštačke trepavice menjale po malo, sve do 2006. godine kada su neprevaziđeni Japanci izmislili ” lash-by-lash” tehniku. Ona podrazumeva tanke pramenove trepavica koje se lepe na kapak.

Nakon toga došlo je do revolucije u nadogradnji i ekspanzije u nadogradnji.

Nadogradnja trepavica je polu trajni postupak kojim se poboljšava kvalitet, gustina i dužina prirodnih trepavica. Zahteva redovno održavanje, pranje I češljanje kao I redovne korekcije.

Postoje tri  metode nadogradnje trepavica:

 • „Single“ koja podrazumeva lepljenje jedne veštačke trepavice na jednu prirodnu trepavicu.
 • “Mix volume” koja podrazumeva kombinaciju dve metode Single I Russian Vulumena
 • „Russian Volumen“ koja podrazumeva  dodavanje prethodno napravljene lepeze od 2,3 ili više trepavica.

Šta da očekujem od koje metode?

Single ili tehnika 1 na 1

Ova metoda predstavlja nadogradnju jedne svilene trepavice na jednu prirodnu, a lepe se specijalnim lepkom. Zahteva redovno održavanje ( pranje I češljanje) kao I redovne korekcije.

Russian Volumen

Za razliku od nadogradnje trepavica metodom 1 na 1, kod Ruskog volumena se na svaku prirodnu trepavicu stavlja snopić od 2 do 6 dlačica. Zbog toga se ova tehnika često naziva i 2D,3D…pri čemu je broj oznaka za broj dlačica u snopiću. Trepavice koje se koriste u ovoj tehnici su drugačje od pojedinačnih trepavica, veoma su meke i imaju visok sjaj.

Mix volumen

Kombinacija ove dve metode.

Šta možete da očekujete od ove vrste nadogradnje?

Kod ove  metode produženje trepavica svilenim nitima daje na izražajnosti trepavica dok gustinu diktiraju prirodne trepavice.

Da li dužina trepavica može da se bira?

Kako nebi došlo do tehničkog ošećenja najbolje se o dužini posavetovati sa tehničarom

Kako se radi korekcija ?

Kod bilo koje tehnike korekcija se radi u vidu dopune opalih trepavica. Savetujemo da se korekcija radi na 2 do 3 nedelje, a nakon 4 nedelje potrebno je skinuti trepavice i odraditi novi set.

Kako se skidaju trepavice?

Ukoliko je iz različitih razloga potrebno skidanje trepavica potrebno je da tehničar na stručan način otkloni sa oka preostalu nadogradnju. Trepavice se skidaju specijalnim sredstvom koje neće oštetiti vaše trepavice već se samo skinuti lepak i svilenu trepavicu sa njih čime se sprečava nasilno skidanje i evenulano oštećenje prirodnih trepavica.

Kome je namenjena koja metoda?

Single tehnika ili tehnika 1 na 1

Namenjeno je svima koji da im trepavice budu upadljivije. Kod ove tehnik gustinu diktiraju prirodne trepavice.

Ruski volumen

Kod ove metode dobijate na gustini vaših trepavica, koja odredjuje broj dlaka u snopiću. Boj dlaka u snopiću može biti od 2 do 6.

Mix volumen

Pošto je ova tehnika kombinacija single i ruske metode kod ove meode dobijamo na prirodnoj gustini trepavica.

Trajanje tretmana?

U zavisnosti od metode od sat ipo do dva ipo sata.

Koliko traju trepavice kada se urade?

Trajanje trepavica je individualno i zavisi od velikog broja faktora. Neki od faktora su: održavanje, hormonske promene, kvalitet i tip dlake…

Održavanje trepavica nakon nadogradnje


Kako se brinuti o nadograđenim trepavicama? Nije važno da li stavljate prvi put nadogradnju ili radite korekciju, jako je važno da bez obzira na to koliko ste upoznati, imate podsedsetik koji će Vam pomoći u brizi trepavica.

Najčešće pitanje koje dobijamo od naših klijenata „Koliko će trajati trepavice?“, naš odgovor se uglavnom svodi na ono šta radite sa njima – pored naravno stanja organizma na koje ne možemo uticati.

Tri razloga zbog koji želite da se pravilno brinete o njima:

 1. Zdravlje vaših prirodnih trepavica – u koliko trepavice ne peremo redovno i ne češljamo ih, to može dovesti do truljenja Vaših prirodnih trepavica kao i usporiti rast novih trepavica. Bakterije nakupljene između vaše prirodne trepavice i svilene takođe mogu biti uzročnici infekcija oka.
 2. Duže će izgledati lepo – Maskara, jaka i masna šminka doprineće da vaše trepavica ne izgledaju lepo.
 3. Troškovi korekcije i finansijsko / vremenski faktori – ako pazite na svoje trepavice i dobro ih održavate, nećete morati često na korekcije i moćićete duže bez bilo kakve pauze da nosite nadogradnju trepavice.

Uradite

 1. Pokušajte da ih ne dirate puno, posebno tokom prvih nekoliko sati. Što ih više dirate to je veći pritisak na koren trepavice itd…
 2. Držite ih suvim najmanje 1-24 sata. To znaci da je idealno da tokom tog vremena sami ne perete kosu. Međutim, ako je potrebno, koristite samo mlaku vodu i trudite se da dođe podalje od očiju. Ovo se takođe odnosi na bilo kakvo parno okruženje, veoma vruća voda, banje, saune itd. u Trajanju od najmanje 24 sata. Ako je vrlo vruć ili vlažan dan, pokušajte da uživate na nekom lepom i hladom mestu.
 3. Nakon 24 sata tehnički su vodootporne, međutim, ako svakodnevno plivate ili sedite po vrućinji, verovatno je da će vam korekcija trebati češće.
 4. Obavezno koristite proizvode bez ulja, posebno u predelu očiju. Preporučujemo micelarnu vodu u penici za čišćenje trepavica.
 5. Očistite trepavice pravilno, barem nekoliko puta nedeljno, sa penastim sredstvom za čišćenje – pogledajte na našem IG kanalu.
 6. Nakon pranja tapkanjem osušite svoje trepavice, a suve trepavice prečešljate.
 7. Trudite se da nespavate glavom zaronjeni u jastuk, već tako da trepavice ne dodiruju jastuk.
 8. Korekciju savetujemo da radite na svakih 2-3 nedelje kako bi one izgledale uvek uredno i čisto.
 9. Javite nam se ako ima bilo kakvih nedoumica ili pitanja – uvek ćemo Vam rado pomoći.

Nemojte

 1. Ne igrate se sa trepavicama i ne trljate ih. Ako čupate nadogradnju trepavica, to zaista može da ošteti vašu prirodnu trepavicu.
 2. Izbegavajte upotrebljavanje masnih proizvoda u predelu očiju.
 3. Maskara tokom nadogradnje je strogo zabranjena. U koliko pak stavite maskaru korekciju neće biti moguće uraditi.
 4. Alajner sa očiju se trudite da skidate laganim pokretima, najbolja opcija za skidanje su štapići za uši i micelarna voda bez ulja.
 5. U koliko želite da skinete nadogradnju trepavica, a da ne ošteti svoje prirodne moguće je jedino u salonskim uslovima.
 6. Uvijači za trepavice, sečenje trepavica je strogo zabranjeno.
 7. Ne koristite ulja za čišećenje, kokosovo ulje itd. Ovo će dovesti da trepavice brže opadnu.

Šta je normalno

 • Normalno je izgubiti nekoliko trepavica svaki dan 1-5 dnevno. Ne uznemiravajte se ako ih s vremena na vreme primetite ( mnogo su upadljivije od vaših prirodnih trepavica). Nadogradnja ispada uglavnom sa prirodnom trepavicom , a na njeno mesto dolazi nova – beba. Nekih dana nećete izgubiti ni jednu, drugi dan možete izgubiti 3 ili 4 trepavice. To je sasvim normalno i ne znaci da Vam trepavice brže opadaju.
 • U koliko imate bilo kakav hormosnki dizbalans, ili ste u ciklusu ili PMS nomralno je da Vam trepavice brže opadaju čak i u prvih 5 dana.
 • Trepavice opadaju u ciklusima i ti ciklusi nisu jednaki. U koliko često radite korekcije možete primetiti da Vam nekih meseca opadaju brže nego inače.
 • Neki ljudi nakon u prvih 48 sati od stavljanja ekstezija mogu osetiti svrab, peckanje i crvenilo kapka. Nažalost alergijska reakcija na cijanoakrilat je moguća i javlja se u proseku kod svake 100 osobe. U koliko osetite tako nešto molimo Vas da nam se javite.
 • Očekujete da Vam se trepavice prorede od 2-3 nedelje. U tom preiodu savetujemo da odradite nadogradnju. Sve preko 4 nedelji savetujemo da skinete i odradite nov set.

Šta nije normalno

 • Ako u prvih 2 dana od nadogradnje primetite bilo kakve simptome alergije. Molimo Vas da nas kontaktirate.
 • Prekomerno ispadanje ekstezija u prvih 4-5 dana ovo nije uobičajena pojava i molimo Vas u koliko dođe do iste da nam se javite kako bi videli u čemu je nastala greška.