Najvažniji deo tretmana trepavica je prirpema. Pre nego što započenete nadogradnju ili lash lifting, morate biti sigurni da ste pravilno očistili i pripremili trepavice svojih klijenata.

Bez dobre pripreme trepavica može se desiti da se trepavice neće lepo zalepiti, što prouzrokuje kratko zadržavanje nadogradnje.

Prirpema trepavica se vrši kod svakog klijenta be obzira da li se radi o novom setu ili o korekciji.

U nastavku ćemo Vam objasniti kako mi radimo pripremu oka za nadogradnju, korekciju ili lash lifting.

Korak 1.

U koliko se radi o nadogradnji uverite se da je vaš klijent uklonio kontaktna sočiva. Kod lash liftinga nije obavezno da se skidaju, ceo proces uvijanja odvija se na jastučićima daleko od kože i beonjača, ali mi svakako upućujemo klijente.

Korak 2.

Zamolite svog klijenta da legne na krevet i zatvorei oči.

Korak 3.

Zatim krećemo sa pranjem trepavica. Trepavice peremo penom za pranje ili micelarnom vodom ( vodite računa da je bez ulja). Nanosimo 1 do 2 pumpice sredstva za čišćenje.

Korak 4.

Pomuću četke za pranje trepavica lagano kužnim pokretima čistimo koren trepavica. Četkicu povlačimo od kraja oka ka suznom kanalu.

Korak 5.

Jako je bitno da penicu/micelarnu vodu dobro odrstranimo sa trepavica. To možemo raditi pomoću pumpice za ispiranje, baby sol desilovane vode ili zamoliti klijenta da ode do kupatila i ispere oči od penice. Pranjem trepavica je veoma bitno da prođete zajedno sa klijentom kako bi mu objasnili način održavanja.

Korak 6.

Kada smo se uverili da na očima nema više ni jednog proizvoda, zamolimo svog klijenta da otvori oči kako bi mu stavili separator na podočnjake.

Korak 7.

Nakon toga nanosimo prajmer. Prajmer služi da odmasti dlaku i pripremi trepavicu za nanošenje lepka. Jako je bitno da u delu gde lepak dolazi u dodir sa prirordom trepavicom pređemo prajmerom. Nanosimo ga pomoću mikroaplikatora, štapića za uši, vate … od korena ka vrhu trepavica.

Ostavite trepavice da se osuše 1 do 2 minuta pre nego što počnete raditi nadogradnju/ lash lifting.

Nadamo se da vam je ovaj post bio koristan, ako imate pitanja, slobodno nas korketriajte.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *