vrstatrepavica

Veoma često se susrećemo sa pitanjem: „Da li radite nadogradnju trepavica sa trepavicama od svile ili nerca?“. Većina ljudi zapravo i ne zna baš tačno od čega su izrađene trepavice. Iz tih razloga odlučili smo da vam razbijemo jednu veliku misteriju koja se krije iza ovih naziva naziva.

Nažalost većina ovih naziva je marketinški trik.

Jedini materijal od kog su napravljene trepavice je sintetički materijal koji se naziva PBT ili polibutilen terfatal. PBT je polietarski proizvod koji se koristi u proizvodnji finih proizvoda, četkica za zube i – naravno, eksteziji trepavica.

Verovatno će vas iznenaditi i činjenica da većina mink trepavica nije izrađena od prirodnog krzna već takođe od sintetičkog materijala. Mink trepavice kako ih zovu,  najsličnije su prirodnim trepavicama i veoma su lagane. One imitiraju krzna životinja, i najčešće su dostupne kod tankih trpavica. Kao rezultat toga, one su najrasprostranjenije kod volumenskih trepavica.  Izgledaju neveravtano prirodno i idealne su za one koje traze prirodne trepavice i kod mega-volumen setova.

Svilene trepavice, poput mink trepavica, napravljene su od PBT materijala. Ono što razdvaja svilu od mink trepavica, međutim nije toliko u njihov materijal već u  njihovoj težina i sam oblik trepavice.

Svilene trepavice za razliku od mink trepavica nemaju toliko špicast vrh, što znači da je telo trepavice ostaje „gušće“. Imaju visok sjaj što daje pogledu luksuzni izgled. S obzirom da svilene trepavice imaju deblje telo najčešće se koriste u klasičnim setovima – tehnika 1 na 1.

Prirodne trepavice ?

Dok je kod većine ekstezija koje se koriste u industriji napravljene od PBT-a, neki luksuzni brendovi nude trepavice napravlje od prirdnog krzna ili prirdone dlake. Nažalost ti brendovi nisu dostupni na našem tržištu, a nismo upoznati sa ostalim brendovima stvarno(sertifikovan) nude ovakve trepavice.

Međutim, većina tehničara koji koriste ove trepavice apeluju da postoji veća mogućnost za pojavom alergijskih reakcija, pogotovu kod osoba alergičnih na životinje.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *