trajanjetrepavica

Trajanje trepavice je reč koju puno puta čujemo u svetu trepavica. Kao lash tehničar, dožie ćete klijenta čije ekstenzije traju večno, a imate ćete i druge kojima veoma brzo ispadaju. Ponekad je lako kriviti lepak, međutim, na trajanje trepavica može uticati toliko različitih promenjivih faktora, od kojih su neki u vašoj, a neki van vaše kontrole. Uvek je teško tačno utvrditi zašto se to događa, međutim, sastavili smo postupak koji može da Vam pomogne u rešavanju problematike. Sledeći put kad Vaš klijent ima porblem sa trajanjem trepavica, postavite sebi sledeća pitanja:

Koliko je star lepak koji koristite?

Zvuči veoma jednostavno, ali obavezno proverite datum na vašem lepku.Naš savet je da na lepku napišete datum kada ste ga otvorili. Kod nas u salonu u koliko se lepak ne potrosi menja se na mesečnom nivou, a trajanje zatvorenog lepka je 6 meseci nakon proizvodnje. Takođe treab razmisliti kako ste čuvali lepak? Da li se stvorila konzistencija lepka pre korištenja?

Čišćenje i priprema

Priprema trepavica za rad je veoma bitna. Razmislite kako ste pripremili trepavice? Da li ste očistili trepavice sa priajmerom? Zapamtite manje je više! Pokušajte da ne koristite previše proizvoda kao deo procesa pripreme. Ako klijent nema previše masne trepavice, mala količina prjmera je sasvim dovoljna. Velika količina prajmera mogu da dehidriraju trepavice i stoga potpuno uklone vlagu sa trepavica. Međutim, potrebno je da se trepavice temeljno očiste pre početka tretmana. Ako na prirodnim trepavicama ostane ulja ili ostataka šminke, to će uticati na lepak.

Konsultacije sa klijentom

Da li klijent koristi neku vrstu lekova? Da li ima neki homonski poremećaj? Rutina u nezi lica – serumi i ulja za trepavice?

Većina naših klijenata je pre početka tretmana popunjala pristupne liste gde smo informisali o ovim stvarima. Ove informacije su nam veoma značila. Neka stanja organizma mogu uticati da zadržavanje ekstenzija na trepavicama bude znatno kraće od očekivanog. Takođe uljani preparati, lekovi, PMS i ciklus mogu dovesti do toga da niste u mogućnosti da zalepite ekstenziju. Dakle, ako vaš klijnet ima bilo kakakv zdravstveni problem trebali bi biti upoznati sa tim.

Vlažnost i temperatura

Kakva je vlažnost i temperatura u prostoriji gde radite? Koliko često proveravate vlažnost? Da li redovno provetravate prostoriju?

Puno puta do sad smo pričali da je vlažnost i temperatura najbitnija kod vezivanja lepka i ona se tokom dana može drastično menjati,u zavisnosti od spoljašnjih faktora. Jedan od načuna da to proveravate je koristenje uređaja koji očitava te podatke. Takvi uređaji su veoma jeftini i dostupni u većini radnji.

Brzina vezivanja

Da li lepak koji koristite odgovara vašoj brzini i tehnici?

Uvek preporučujemo odabir lepka koji odgobara vašoj brzini rada. Ako lepak koji korisrite prebrzo vezuje, tada se ekstenzije neće lepiti na trepavicu. Isto se dešava, ako radite sa presporim lepkom. Takođe, imajte na umu da promena tepmperature na brže vezivanje lepka.

Nega nakon tretmana

Da li ste klijenta upoznali sa negom nakon tretmana ?

Jako je bitno da klijenta upozorite na stvari koje nisu preporučljive raditi nakon tretmana stavljanja ekstenzija. Naši klijenti mogu detaljno pročitati na našem sajtu sve o našinu održavanja trepavica nakon tretmana, u slučaju da su zaboravili šta smo im rekli tokom samog tretmana.

Poslednja stvar koju treba razmotriti, ali ne najmanje važno, postoji nekoliko proizvoda koji mogu uticati na lepak.

Na šta postavljate svoj lepak? Koristite li kamen od žada?

Ako lepak stavljate na tračicu za separaciju koja ima pamuk vlakna, može se desiti da će prourokovati egzotermnu reakciju lepka. Ulje sa prstiju takođe može uticati na lepak, kao i na temeljan premaz koji se nehotica prebacuje u lepak.

Takođe lampe koje su postavljene preblizu mogu biti izvor topolte.

Znamo da ovo deluje kao mnogo toga. Ali to je zato što na trajanje trepavica može uticati toliko faktora. Znamo da je lako kriviti lepak, ali nadamo se da smo Vam približili i druge faktore koje mogu uticati na trajanje.

Nadamo se da Vam je ovaj post bio koristan ! Kao i uvek ako imate dodatnih pitanja slobodno nas kontaktirate putem instagram stranice @butterfly.beograd

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *