Tračevi

U salonima se često dešava da se klijenti osećaju kao na nekoj vrsti terapije. Nije redak slučaj da se u salonima čuju priče o partneru, prijateljima i porodici. Ukoliko ostvarite blizak kontakt sa nekim klijentom, svakako ne znači da treba da počnete sa otkrivanjem informacija sa drugim klijentom ili kasnije da delite sve što ste čuli sa timom salona. Takođe, ovo može da se odnosi i na međusobnu komunikaciju u salonu. Klijenti će primetiti da vi ili vas tim međusobno pricate o klijentima ili drugim čanovima tima. Ovo može stvoriti neprijateljsku I neprofesionalnu atmosferu, što može značajno uticati na posao.

Kako rešiti to? Trudite se da održite maksimalan profesionalizam u salonu. Ovo se odnosi i na zaposlene i na klijente. Naravano dešavaće se da se klijenti zbliže sa vama ali se trudite da informacije ipak zadržavate za sebe. Zamislite kako biste se osećali kada bi vi otisli u salon i čujete osoblje kako komentariše poslednjeg klijenta?! Pitali biste se šta će o vama pričati kada izađete.

Otkazivanje klijenata

Klijenti su ljudi, ljudska bica i ljudski je zaboraviti. Kada klijent zaboravi da otkaže termin, to naravno ima štetne uticaje na salon. Da ne spominjemo gubitke vremena I finasijske gubitke. Stavise, postoji mogucnost da osoba, koja je zaboravila na svoj zakazan termin, da se vise nece ni vraćati, niti zakazivati ponovo.

Kako resiti ovaj problem? Danas se sve vise koriste automatski podsetnici kao i automatska zakazivanja koja se rade elektronskim putem.Vecina profesionalaca koristi ovaj metod zakazivanja, kako bi bili donekle sigurni da ce njihovo vreme biti maksimalno ispostovano. Samim tim, klijent nakon zakazanog termina dobija podsetnik u vidu sms poruke i tako je sve manja sansa da zaboravi na zakazan termin. Naravno, nije iskljuceno da i tada nece doci do nepostovanja naseg vremena, jer ne postoji sansa da budemo uvek skroz sigurni, kao sto smo rekli, klijenti su ljudska bica i normalno je da im iskrsne nesto.

Komentari su onemogućeni!