Laminacija obrva ili brow up brzo je postao veoma popularan tretman, a sada je jasno i zašto. Klijenti mogu da „ukrote“ svoje obrve za sat vremena, uz minimalnu kućnu negu. Brow up uspeva za većinu obrva i stilova obrva, od punih do retkih. Čineći ga veoma poželjnim kod svakoga ko želi da poboljša svoj oblik obrva. Evo nekoliko naših saveta za izvođenje ovog tretmana.

Zabluda: uobičajena je zabluda da će klijentima oblik dobijen laminacijom zadržati punih 6 do 8 nedelja. Dužina trajanja tretmana zavisi od ciklusa rasta dlake, kao i kućne nege koja podrzumeva redovno češljanje i nanošenje ulja.

Како да направим ламинирање обрва?

Postupak laminacije obrva:

 1. Temeljno očistite obrve kako bi uklonili svu pravštinu i ulja. Pre početka nanošenja faza proverite da li su obrve u potpunosti suve.
 2. Kako bi odredili uglove nanošenja , prema obliku lica nacrtajte željeni izgled obrve. Radite pomoću olovka za obrve.
 3. Podelite obrvu na 3 dela glavu, telo i rep , i naznačite uglove pod kojim ćete povlačiti obrve.
 4. Štapićem nanosimo prvu fazu duž obrva,a nakon toga češljićem povlačimo obrve po prethodno nacrtanim uglovima. Ova faza je najbitnija i zove se postavka obrva. Takođe bilo koji set za laminaciju da koristite prva faza je kiselinska.
 5. Lagano skidamo prvu fazu.
 6. Štapićem nanosimo drugu fazu duž celih obrva, a nakon toga češljićem povlačimo obrve po iscrtanim uglovima – kao i kod prve faze. Ova faza se zove fiksacija i služi da se obrve fiksiraju u željenom obliku. Kao što smo već napisali prva faza je kiselinska, tako da je druga faza bazne sredine. Kiselina + baza je neutralna sredina.
 7. Lagano skidamo drugu fazu.
 8. U koliko želite klijentu možete osečiti obrve. Nikako ne raditi klasično farbanje već senčenje! Koristite farbu za obrve i trepavice kao i hidrogen.
 9. Ako ste farbali obrve skinete ih lagano tuferom i micelarnom vodom.
 10. Nakon farabanja obrva stavljamo keretin ili botox, zavisi šta koristite i preferirate. Keratin služi da nahrani neguje dlaku. Takođe kao i kod prve i druge faze, kiselina je farba a keratin ima baznu sredinu – to je još jedan od razloga zašto se on savetuje nakon farbanja obrva. Sačekajte da dlaka u potpunosti upije keratin ili botox.
 11. Celjićem nanosimo klinesr i čistimo obru od viška farbe i ostalih preparata.
 12. Upoznamo klijenta da 24 sata nakon tretmana izbegava vodu i vodenu paru, a obrve svakodnevno češlja češljićem i nanosi ulje.

Pre procesa laminacije

Pre nego što započenete tretman laminacije obrva, moraćete dobro da procenite dlaku obrva. Preporučujemo da se uvek držite vremenskog intervala naznačenog na proizvodu koji koristite. Međutim, ako je klinetova kosa grupa, moraćere vreme da prilagodite kako biste poboljšali laminaciju. Imajte na umu da je dlaka na obrvama slabija nego bilo gde na telu.

Takođe klijenta pre tretmana upoznajte sa mogućnošću alergije kao i to da usled promena stanja organizma tretman može biti delimičan ili da potpuno izostane.

U koliko koristite prozirnu foliju, ona je potrebna samo tokom prve faze kako bi zaključali toplotu i pomogli proizvodu da deluje. Budite obazrivi kada je koristite kod oštećene dlake.

Nakon procesa laminacije

Kao i kod svakog tretmana, dobra briga o klijentu je od velike važnosti. Važno je da ste sigurni da je Vaš klijent razumeo korake koje treba da sleduje kako bi osigurali da trajanje obrva bude duže.

Tokom prvih 24 sata obrve moraju biti suve, tako da hranjivi preparati imaju dodatno vreme da prorade. Takođe izbegavajte topla isparenja saunu, vruće kupke…

Nakon što prođe 24 sata, klijent može normalno da kvasi obrve i namepta ih po svojoj želi. Najvažnije je da ih češljaju jednom denvno i mažu uljem

Nadamo se da vam je ovaj tekst bio koristan. Kao i uvek ako imate bilo kakvih pitanja, pošaljite nam u DM na instagramu @butterfly.beograd i rado ćemo Vam pomoći.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *