Najvažniji deo lash lifting tretmana je efekat koji klijenti dobiju na kraju – da izgledaju duže i da budu uvijenije od trepavica sa kakvim su došle na tretman. Naravno, na ovo će uticati i proizvode koje koristite i koliko dugo ih držite na dlaci, ali uspeh vašeg tretmana zavisi isključivo od odbira „kalupa“ kako ih neki još zovu jastučići.

Većina kalupa napravljeno je od medicinskog silikona i bez njih jednostavno ne biste mogli da izvršite tretman lash liftinga.

Kalupe treba odabrati, prema prirodnoj dužini i uvejenosti trepavica naših klijenata. Odabirom odgovarajuće veličine kalupa, možemo dramatično promeniti izgled klijenta, podižući ravne, pa čak i trepavice koje ne rastu u istim pravcima. Ovim možemo sakriti nedostatke u rastu i igledu trepavica.

Veličine kalupa

Kao što sto smo gore napisali odabir veličine je najbitniji korak u postupku podizanja trepavica. Na tržištu postoje mnogo kalupa. Sve kalupe pre upotrebe treba dezinhikovati i sterilisati. To radimo tako što prvo operemo antibakterijskim sapunom i topom vodom kako bi uklonili lepak sa kalupa. Nebirnite oni će vremenom promeniti boju od farbe. Mi u salonu naglasimo svojim klijentima da nebi pomislili da je prljav :). Trenutno kod nas postoje 5 veličina kalupa:

  • s – mali
  • m- mali ka srednjim
  • m1 – srednji
  • m2- srednje ka velikom
  • l – veliki

Oznake mogu biti različite, zavisi od proizvođača.

Koji kalup treba da koristim

Pre svega, pitajte klijenta koliku uvijenost bi voleo da postigne? Maksimalna uvijenost je uvek najćešći izbor.

Nakon toga pogledajte prirodne trepavice svog klijenta, ako je potrebno izmerite ih. Mi savetujemo početnicima da ih izmere tako što će prisloniti eksteziju pored prirodne i uporediti ih. Po našem misljenju okviran vodič:

  • Kalup „S“ koriststimo za prirodnu trepavicu duzine 7 mm
  • Kalup „M“ koristimo za prirodnu trepavicu dižine 7mm ili 8 mm
  • Kalup „M1“ koristimo za prirodnu trepavicu dužine 8mm, 9mm ili 10mm
  • Kalup „M2“ koristimo za prirodnu trepavicu dužine 9mm, 10mm ili 11mm
  • Kalup „L“ koristimo za prirodnu trepavicu dužu od 9mm.

U koliko se nebavite nadogradnjom i nemate mogućnost da proverite na taj način dužinu trepavica ovo je rešenje za Vas. Potrebno je da na početku tretmana napravite malo „prilagođavanje“. Nanesite kalup na kapak ( još ga nemojkte lepiti lepkom) i pomoću alata za podizanje trepavica podignite trepavicu na kalup da biste videli koliko ga pokriva. Savršeno se uklapa kada trepavice dostignu 70% dužine kalupa. Kasnije, kada počnete lepiti trepavice lepkom proavnaćete ih, pa će većina njih i dostići 100% dužine kalupa.

Nadamo se da je ovaj post pomoga, ako i uvek ako imate bilo kakvih pianja kontatirajte nas na Instagramu @butterfly.beograd ili nam se javite.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *