1. Koja je razlika između veštačkih i svilenih trepavica?

Pogrešno je mišljenje da je jedina razlika između ta dva proizvoda njihov vek trajanja. Iako oba proizvoda imaju isti cilj (punoća trepavica), kada se uporedi rezultat, svilene trepavice uvek pobedjuju jer deluju prirodno i lepše. Za razliku od veštačkih trepavica koje uglavnom dolaze u obliku lepljive trake koja se pričvršćuje uz sam koren prirodnih trepavica, svilene se lepe pojedinačno, dakle jedna po jedna, na svaku od vaših prirodnih trepavica.
Veštačke trepavice su teške i mnoge ih žene zbog toga nevoljno nose. Svilene trepavice ne predstavljaju nikakav teret na kapke, prijatne su za nošenje. Veštačke trepavice traju maksimalno nedelju dana i to ako stvarno jako pazite. Za razliku od svilenih, s njima se ne možete kupati, vežbati, morate paziti kako spavate. Svilene traju koliko i prirodne trepavice.

2.Koliko je vek trajanja svilenih trepavica?

Životni vek prirodnih trepavica varira od osobe do osobe, i shodno tome je potrebno doći na nadogradnju trepavica.
Normalno je da otpadnu do 2 dnevno.

3. Da li je nadogradnja trepavica bolna?

Ne, apsolutno je bezbolna. Prva ugradnja traje do 2 sata, i za to vreme se možete lepo odmoriti.

4.Da li se svilene trepavice mogu ugraditi svojeručno?

Nikako. Ne postoje svilene trepavice za „kućnu upotrebu“. Ugradnju vrše isključivo obučene profesionalne osobe u kozmetičkim salonima.

5.Da li se sme na svilene trepavice nanositi maskara i da li se na oči može nanositi ostatak šminke?

Iako osobama koje ugrade svilene trepavice maskara zapravo više nije potrebna, jer oči izgledati predivno 24 sata na dan, ukoliko neko baš želi koristiti maskaru neka pazi da ona nije vodootporna i neka je nanosi isključivo na vrhove trepavica. Kod nanošenja maskare same trepavice traju kraće,a same prirodne trepavice su sklone lomljenu.
Ostatak make-upa se uobičajeno nanosi, jedino je bitno da se kod skidanja šminke ne koriste preparati koji sadrže aldehide, propilen glikol i sredstva na bazi uree, jer rastvaraju lepak. Ne sme se koristiti uvijač za trepavice.

6.Da li osobe koje nose kontaktna sočiva mogu nositi svilene trepavice?

Apsolutno.

7.Kako se održavaju svilene trepavice?

Jako je bitno da svilene trepavice ne dolaze u kontakt sa vodom 12 sata nakon ugradnje, kako bi se lepak kompletno osušio. Iz istog razloga ne preporučuje se predug boravak u saunama. Nema posebnih uputstava za njihovu negu, osim da se ne trljaju agresivno. Kada prirodne trepavice počnu otpadati, s njima otpadaju i svilene trepavice te valja doći na korekciju nadogradnju.

8.Da li ugradnja svilenih trepavica oštećuje prirodne trepavice?

Ovo je jedna od najvećih predrasuda i bojazani, zbog koje se mnoge žene teško odlučuju za ovaj postupak. Svilene trepavice ni na koji način ne oštećuju prirodne trepavice, i jednom kada se osoba odluči da prestane sa nadogradnjama, prirodne trepavice nisu ništa kraće nego što su bile pre prve ugradnje. Doduše, svilene trepavice su toliko predivan dodatak i nije se teško naviknuti na njih.
Mnoge se žene nakon njihove ugradnje smatraju preporodjenim (prestaju koristiti maskaru, a njihove su trepavice kontinuirano glamurozne), ali nakon prestanka nošenja svilenih trepavica, upravo zbog te navike, može se činiti kao da su prirodne trepavice kraće nego pre, ali nisu.

Komentari su onemogućeni!