Lakirate nokte na svaka dva do tri dana? Da li Vam se ljušti i skida lak kada perete kosu ili sudove ?

Probajte gel u boji ili lak, dopašće Vam se.

Pre desetak godina u svetu lepote pojavila se jedna veoma praktična stvar – takozvani gel lak. Od tada sve više njih traži ovo rešenje kod manikira.
Neoboriva je činjenica to da gel lakovi postaju sve traženiji, i sve je više onih žena koje su koristile nadogradnju noktiju gelom, a sad se odlučuje za gel lak

I gel i trajni lak imaju svoje prednosti, traju dugo i ostavljaju različit utisak .Koji je tvoj odabir?

Materijal

Gel u boji – Postoje različiti gelovi za nokte. Oni su plastični materijali koji se razlikuju po tvrdoći i načinu postavljanja, a stvrdnjavaju se pod UV ili LED lampama.

VS

 Gel lak – Soak off ili trajni lakovi su plastični materijali koji su topivi u razređivačima, fleksibilni su i stvrdnjavaju se pod UV svetlom.

Kaviletet nokta pre i posle 

Gel u boji – Geliranje ojačava prirodni nokat, pa je prikladan i za slabe nokte. Kod učestalog nanošenja može se oštetiti nokat, a kod nadograđenih noktiju može doći do valovitosti nokta.

VS

Gel lak -Trajni lak namijenjen je za čvrste nokte, na slabim noktima trajnost je puno kraća. Nakon uklanjanja trajnog laka nokti bi trebali biti u istom stanju kao i pre tretmana, čvrsti i sjajni.

Postojanost 

Gel u boji – Predviđena trajnost gela na noktima je četiri nedelje. Kako će nokti izgledati zavisi i do brzini rasta nokta. Sam gel zadržava sve karakteristike koje je imao odmah nakon postavljanja.

VS

Gel lak -Trajnost laka predviđena je za dve nedelje do mesec dana. Nokti ne mijenjaju oblik, a boja laka je postojana kao prvog dana. Tačna daljina postojanosti individualna je i zavisi isključivo do brzini rasta noktiju.

Izgled 

Gel u boji – Mnoge žene vole gel-manikir, jer ona čini nokte izdržljivima i dugotrajnima, no ovako manikirani nokati izgledaju neprirodno zbog zadebljanog izgleda.

VS

Gel lak – Trajni lak daje prirodan izgled noktiju, ploča nokta nije zadebljana, a istovremeno možete obavljati sve poslove bez bojazni da ćete ga oštetili.

Skidanje 

Gel u boji -Skidanje gela ne treba odgađati jer može doći do podizanja od nokta i do infekcija uzrokovanih prljavštinom. Gel se odstranjuje mehanički, turpijanjem.

VS

Gel lak -Trajni lak se uklanja posebnom tečnošću na bazi acetona s dodatkom ulja kako se nokti ne bi isušili i oštetili. Trajni lak, kao i gel, može oštetiti nokte ukoliko se ne skine na vreme.

Komentari su onemogućeni!