Foto i video sadržaj zauzimaju svet, sa društvenom mrežom poput Instagrama, nije ni čudo zašto. Imati besplatnu platformu pokazuje vaš rad hiljadama ljudi praktično je novac u banci. Ali morate da razumete da niste jedini koji pokušava to da primeni.

Prosečni korisnik duštvenih mreža dnevno provede oko 2 sata na Instagramu, i to s dobrim razlogom. Sa preko 800 miliona mesečnih korisnika društvene platforme poput Instagrama je preplavljen sadržajima svakog dana – fotografije sa glamuroznih putovanja, ručkova u fensi restoranima … Srećom po vas, vaši sadašnji i budući klijenti zainteresoni su za predivne setove trepavica, a najbolji način da ih privučete u svoj posao je odabranim i pažjivo slikanim fotografijama.

Kada vas potencijalni klijet nađe preko pretrage u hastagu, da li vide estetski lepu fotografiju? Fotografije trepavica sa oštrim pozadinama? Ili se sreću sa zbrkom boja i slikama lošeg kvaliteta? Vaša Instagram stranica odaje prvi utisak kod vašeg budućeg klijenta i treba da izgleda kao bomba.

Rasveta

Ključ lepe i jasne fotografije trepavice, naravno pored dobre kamare, je osvetljenje. Dobar izvor svetlosti neće samo osvetleti trepavice, već će poboljšati sposobnost foto aparata da fokusira i izoštri fotografiju (kada radite sa nečim što je fino poput nadogradnje trepavica, nema mesta zamučenju). Svetlost osvetljava umornu kožu i stvaa veći kontrast između kože i trepavica tako da set trepavica iskače.

Izaberite pozadinu

Bilo da volite da fotografišete set vašeg klijenta dok on leži ili imate određeni foto zid, fotografije pravite na čistoj boji koja odgovara vašem opštem stilu.

Pospremite

Nakon što provedete sate za izradu seta, pripremajući pozadinu i prilagođavajući svetlost, poslednja stvar koja vam je potrebna je zalutala trepavica na obrazu. Pre nego što ovekovčite svoj set, očistite sve zalutale trepavice i dobro očešljate svoj set – svi želimo da naši pratioci vide najbolji rad do sada.

PRO savet: ne zaboravit na obrve klijenta. U koliko će se na fotografiji trepavica videti obrve makar ih očešljate kako bi izgledale urednije. Ali svakako se trudite da što manje neurednih obrva imate na isntagramu.

Približi se i lično

Držanje telefona nekoliko centimetara od liča klijenta fotografija će delovati malo mutna, ali ako se približite oku, umesto zumiranja, svaki put ćete dobiti oštriju i jasniju fotografiju.

„Kada zumirate, smanjujete rezoluciju povećanjem piksela,“ kaže fotograf Aron Pedersen. Povećanjem zuma čini vaše fotografije mutnijim i izgubićete jasnoću trepavica.

Uređivanje fotografije svedite na minimum

Najčešći problem koji se javlja kod fotografija je prekomerno uređivanje. Koža klijenta nikada nebi trebalo da izgleda mutno, a malo neujednačenosti daće prirodniju sliku. Da se razumemo jedno je urediti mrlju ili osvežiti ten, ali treba voditi računa o granici. Ako primetite da vaš klijent ima crvenilo i problematičnu kožu, odlučite se za krupni kadar trepavica. Nekada je manje više.

Preview

Feed preview , je aplikacija koja radi u saradnji sa Instagramom i omogučava da vidite novu fotografiju na mreži pre nego što je objavite. Kada vidite svoju fotografiju jedne pored druge pre nego što je objavite, možete videti kako se nova fotografija slaže sa ostalim slikama – posebno onim pored i ispod nje.

 

Komentari su onemogućeni!