Žene su se negovale od davnina, mnogo pre nego što su nastali brendirani i skupi kozmetički preparati! Međutim, sa razvojem kozmetičke industrije i same industrije oglašavanja, kozmetički proizvodi su dobili svoj prostor, pa su gotovo istovremeno postali neizbežni i neizostavni u našim životima i svakodnevnoj nezi. Danas gotovo da nema žene koja u svojoj kolekciji nema minimum tri različita kozmetička proizvoda za negu kože, a pritom svaka od nas zaboravlja da se suština adekvatne i potpune nege nalazi svuda oko nas, u prirodi. Da, dobro ste pročitali! Da biste izgledale lepo i negovano, nije vam potrebna tona kozmetičkih proizvoda, već samo adekvatna beauty rutina i pravilan unos različitih namirnica. Evo kako da izgledate prelepo, a da pritom ne koristite ni trunku kozmetike.

Naspavajte se

Neverovatno je koliko je san moćan za naš svež i odmoran izgled, ali i svež i odmoran izgled naše kože! Iako nam se nekad čini da, kada preteramo sa spavanjem, izgledamo natečeno i još gore nego kada smo manje spavali, kvalitetan i dovoljno dug san se na našem licu primećuje i više nego što mi mislimo. Nećemo imati tamne kolutove i kesice ispod očiju, naša koža će izgledati sjajnije, a osim toga osećamo se mnogo bolje i energičnije. San je važan i za naš imuni sistem, što je još jedan njegov lep i veliki benefit.

Hranite se zdravo

Zdrave navike u ishrani neizmerno su važne i isplative na mnogo načina! Pre svega, kada se hranite zdravo, vaša koža izgleda zdravije, mnogo zdravije nego kada se konstantno hranite brzom hranom. Naravno, s vremena na vreme treba sebi dati oduška i malo “prevariti” svoj organizam, ali je suština da našom ishranom preovladavaju zdrave namirnice. Još jedna prednost je gubljenje kilograma, ali ne rapidno i nezdravo, već potpuno zdravo, s obzirom na to da zdrava hrana ubrzava naš metabolizam. Dakle, kako god da okrenete, vi ste na dobitku!

Pijte dovoljno vode

Voda je podjednako važna i za unutrašnjost, ali i za našu spoljašnjost, jer pozitivno utiče na našu kožu, kosu i nokte. Stoga smanjite unos gaziranih sokova, čajeva i kafe i dajte prednost vodi, jer ćete vrlo brzo uvideti sve njene blagodeti. Ona će ubrzati vaš metabolizam, te će i vaše telo početi da se “topi”, pa ćete se samim tim osećati mnogo sigurnije i lepše.

Menjajte posteljinu

Ma koliko vam to bezazleno zvučalo, vodite računa o tome na kakvoj posteljini spavate, jer od nje zavisi da li će vam koža lepo izgledati. Birajte svilenu ili satensku posteljinu, pre nego pamučnu, jer ćete njihovu prednost vrlo brzo uočiti, a ona će se ogledati kroz manji broj bora na vašem licu i vratu.

Smejte se

Želite da izgledate prelepo, a da ne koristite ni trunku kozmetike? Smejte se! Osmeh će gotovo istog trenutka ozariti vaše lice i učiniti da se osećate lepše i zadovoljnije. Ne ustručavajte se da se smejete – neka smeh postane vaša svakodnevna navika i nema sumnje da ćete gotovo odmah primetiti razliku i njegove brojne blagodeti. Ako ni zbog čega drugog, barem ćete se vi osećati bolje!

Zapamtite da je ljubaznost ključ

Svakodnevne obaveze i stres nas često navedu da zaboravimo na značaj ljubaznosti, pa nam se često dešava da budemo neljubazni prema drugima, te da se kasnije, kada razmišljamo o svom ponašanju, kajemo što smo nešto rekli ili uradili. Neka baš iz tog razloga vaš prioritet bude ljubaznost! Trudite se da uvek, bez obzira na okolnosti budete ljubazni, jer ćete tako biti mnogo lepši – i sebi i drugima.

Redovno pilingujte kožu

Da bi vaša koža bila negovana i lepa, potreban joj je redovan piling. Ni za to vam ne trebaju skupi kozmetički preparati! Piling možete uraditi potpuno same, sunđerom za kupanje ili, prilikom brisanja, nešto grubljim peškirom. Tako ćete skinuti mrtve ćelije sa svoje kože, osvežiti je i učiniti da ona izgleda mnogo zdravije. Nemojte trošiti novac na skupe pilinge, kada isti možete odraditi brzo i jednostavno!

Uvijte svoje trepavice

Devojke danas imaju potrebu da u svakoj mogućoj prilici nose veštačke trepavice, a za tim zapravo nema potrebe. Sve što treba da uradite je da ih blago uvijete, dodate malo maskare i da imate lep i intenzivan pogled. Nemojte umarati svoje oči suvišnom šminkom, pustite ih da odmaraju i uživajte u blagodetima potpuno prirodnih načina za postizanje intenzivnog i lepog pogleda. Zato, neka uvijač za trepavice, a ne veštačke trepavice, postane vaš saveznik na putu do lepog i intenzivnog pogleda.

Komentari su onemogućeni!