Skuvajte kafu ili čaj, udobno se smestite pošto je današnji post dugačak!

Danas govorimo o iritacijama i alergijama. Svi smo imali klijenta sa osetljim očima ili smo imali poruku da kaže da su imali „reakciju“ na svoje nadograđenje trepavice. Ovakve stvari je uvek teško utvrditi preko Instagram poruke i ponekad prvo što Vam padne na pament da to mora biti rekacija na lepak i krivica započinje.

U koliko vaš klijent dobije alergiju na cijanoakrilat ( glavni sastojak svih lepkova za trepavice), neko vreme neće moći radititi nadogradnju. Takođe, kada dođe do alergije, pravilnu dijagnostiku i terapiju prepustite lekaru ( medicinskom radniku).

Druga stvar koju treba zapamtiti je da su alergije na trepavice kumulativne ( nakupljaju se tokom vremena), tako da nije nemoguće da će jednog dana vaš klijent biti super, a onda će prilikom njegove sedme posete reagovati. Ponekad je lako okriviti lepak, ali nisu uvek lepkovi krivi, i zato je edukacija o reakcijama zaista bitna. Ponekad je lako biti malo brzoplet i tvrditi da je nešto rekacija,kada to često može biti sasvim nešto drugo.

Šta u mom lepku za trepavice može izazvati alergiju?

Već smo milion puta pisali o cijanoakrilatu, jer je on glavni sastojak svih lepkova. Neki brendovi tvrde da su njihovi lepkovi „hipoalergeni“ i „bez formaldehida“, ali to su jednostavno marketinški trikovi. SVI lepkovi za trepavice su „bez formaldehida“. Formaldehid se koristi za dobijanje cijanoakrilata. Nakon formiranja cijanoakrilata, lepak za trepavice prečišćava postupkom poznatim kao hromatofografija da bi se oslobodio višak reaktanta. Ovaj postupak čini lepak za trepavice bezbedan za rad. Nakon ovog procesa preostele su samo tragovi. Ovo važi za SVE marke zbog bez fizikog ograničenja i klasifikovano je kao „bez formaledehida“.

Cijanoakrilat je alergen za kožu, očne jabučice i repiratorne fukcije. Ako koristite sertifikovani lepak, ta činjenica ce biti navedena na bočici. Iz tih razloga lepak za trepavice nikada nesme biti u direktnom konatku sa kožom.

Ako lepak dođe u kontakt sa kožom, izazvaće hemijske opekotine. Ponekad, ako klijent doživi ono što „misli“ da je alergijska rekacijaa, to zapravo može biti zato što je lepak dodiruo kožu tokom nadogradnje. Zbog toga je veoma važno da ekstenzije stavite 0.5mm od prirodnog korena trepavica, ponavljamo : lepak nikada ne bi trebao da dodiruje kožu!

Isparenja

Isparenja lepka mogu biti jedan od najvećih uzroka alergije kod nadogradnje trepavica. Alergija isparenja može se ponekad pojaviti nakon tretmana trepavica, pa klijent veruje da oseća reakciju na lepak. Međutim, neutralizacija vašeg lepka vam može pomoći. Voda vrši polimerizaciju lepak , pa ako imate klijnta sa veoma osetljivim očima obavezno koristite nano mist. Nano mist svakako preporučujemo da ga koristite uvek posle nadogradnje. Na taj naćin čete smanjiti količinu isparenja blizu očiju vašeg klijenta, a niža isparenja – manje šansi za alergiju.

Separatpor – podloga za rad

Ako se kod vašeg klijenta pojavljuje crvenilo ispod oka ( na mestu gde je postavljena separator), verovatno ste malo više časkali sa klijentom i separator se pomerio i iziritirao oči. Ova iritacija ce proci kroj dan do dva. Ovo nećete sprečiti ako prestanete stavljati separatore ili smanjiti časkanje sa klijentom. Veoma je važno da separator bude udaljen od vodene linije 0.5 do 1 mm i da ne blokira žlezdu ili dodiruje oko kada je zatvoreno. U koliko koristite jastučiće obavezno ih učvrstite kako se nebi pomerali.

Šta preduzeti

Ispravan proces nadogradnje je kljulčan za smanjenje iritacije od lepka. Udaljenost eksnezija od linije kapka je od najveće važnosti kod alergija.

Vlaga u oku prirodno privlači isprenja i može prouzrokovati iritaciju. Zbog toga je veoma važno da ekstenzije bude udaljena od kože i oko u potpunosti zatvoreno. Takođe u koliko u prostoriji imate klimu ili ventilator, jako je bitno da je postavite tako da ne duva klijentu u lice već od njega. U suprotnom , isparenja će se vraćati nazad u lice, a posebno u područije očiju zbog vlage.

Količina lepka je takođe veoma bitna. Manje je više. Bilo koji višak lepka može izazvati reakciju, tako da budite obazrivi sa mikrokapljicom.

Klijentima sa „nemirnim očima“ uputite da kofein pre tretmana nije najbolja opcija.

Nadamo se da Vam je ovaj post bio koristan. Kao i uvek ako imate bilo kakvih pitanja, ne oklevajte da nas kontaktirate na isntagramo i rado ćemo Vam pomoći.

Nema komentara

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *