beauty-the7-skin-03.png

Masaža je drevno isceliteljsko umeće koje ima izvanredno koristan efekat na sve telesne sisteme.Nervni sistem je podložan dubokom uticaju primene masaže. . Efekti masaže mogu da budu umirujući i sedativni, pružajući olakšanje kod nervne razdražljivosti. Poremećaji kao što su nesanica, napetost, glavobolje i ostala stanja izazvana stresom, reaguju na isceliteljsku moć dodira kojim se mir i harmonija vraćaju u uznemireni um.Alternativno, efekti masaže na nerve mogu biti i stimulativni, dovodeći do povećanja aktivnosti mišića, krvnih sudova i žlezda. Njena vrednost u slučajevima letargije i zamora je neprocenjiva.

Relax masaža

Relax masaža je blaga prijatna ručna masaža kojom se postiže opuštanje organizma sjedinjavanjem protoka energije. Ima za cilj negovanje tela radi podizanja opšteg zdravstvenog stanja. Služi za prevenciju stresa i premora, kao i relaksaciju mišića.

Može se raditi relax masaža celog tela ili parcijalna relax masaža pojedinih delova tela (nogu, stopala, ledja, ruku, abdomena, grudnog koša, vrata i lica).

Sportska masaža

Sportska masaža ubrzava procese otklanjanja mlečne kiseline nastale prilikom mišićnog rada i time omogućava brzi process oporavka mišića.

Takodje smanjuje mogućnost nakupljanja mlečnih kiselina koja se vremenom pretvara u kalcifikate, koji mogu da izazovu mišićnu napetost pa čak i bol. Putem sportske masaže ubrzava se oporavak organizma nakon treninga, ali se takodje mišići mogu pripremiti za trening zagrevanem i istezanjem.

Ova masaža se preporučuje sportistima kao i rekreativcima.

Masaža glave i lica

Masaža glave i lica može otkloniti veliki niz tegoba, opustiti napetost i umor. Osim što ćemo masažom podstaći cirkulaciju krvi lica i glave, naša koža dobiće zdrav sjaj, a kosa će biti nahranjena i ojačana.

Masaža glave i lica radi se kod slabe koncentracije i hroničnih glavobolja i stresa.

Anti celulit masaža

Anti celulit masaža je najprirodniji način da se telo oslobodi toksina nagomilanih u masnim ćelijama. U zavisnosti od tipa celulita sprovode se različite tehnike masaža, od klasične anti-celulit masaze do limfne drenaže sa pakovanjem tela.

Osim što otklanja celulit, anti-celulit masaža blagotvorno deluje i na poboljšanje cirkulacije kao i na zatezanje kože.