Maderoterapija

Novi “HIT” za uklanjanje celulita danas u susednim zemljama, a sve više u kod nas je Maderoterapija ( terapija drvetom ili ti “wood terapy”)

Maderoterapija ( terapija drvetom ) je primena drveta u terapijske svrhe. Maderoterapija je poseban vid anticelulit masaža. Nastala je krajem 90-ih godina u Kolubiji, a zasniva se na korišćenju antomski izrađenih elemenata od drveta tj oklagija, gde je posebno definisan izgled svake oklagije ponaosob kojom će se vršiti masaža.

Maderoterapija je 100% prirodna masaža, koja ne izaziva nikakve alergijske reakcije na koži. Takođe predstavlja alternativnu regulaciju masnoj koži, a namenjena je i osoba sa disproporcionalni, lokalizovanim masnim naslagama i celulitom. Osnova maderoterapije je stimulacija limfne drenaže. Što je prvi i osnovni korak u borbi protiv upornog celulita na nogama i bedrima.

Prednost korišćenja specijalno oblikovanih drvenih elemenata jeste omogućavanje intenzivnog protiska na fibrozni celulit i otklanjanje masnih naslaga, zajedno sa ostalim toksinima. Anticelulit masaža oklagijama preporučuje se svima koji žele da se oslobode celulita.

Razlika u odnosu na klasicnu masažu

Za razliku od klasične anticelulit masaže, maderoterapijom se mnogo lakše i brže dolazi do očekivanih rezultata. Praksa pokazuje da je očekivani učinak maderoterapije duplo bolji od klasične anticelulit masaže, jer dobra linfna drenaža jednako dobr detok celog tela i uravnoteženo je fukcionisanje imunog sistema.

Na šta ima efekat maderoterapija ?

Primenom maderoterapije, masažom dopiremo duboko unutar kože, čime se aktiviraju ćelije iznutra što ima poseban efekat na:

  1. Redukcije strija
  2. Eliminaciju sedalnog dela na bokovima
  3. Definisanje nogu
  4. Zatezanje butina
  5. Smanjenje obima stomaka
Kako se izvode tretmani ?

Tretani maderoterapije se rade po 10 u sreriji. Najbolje je početi sa radom prvi – drugi dan po zavšestku ciklusa.

Trajanje tretmana?

Tretmanom su obuhvacene cele noge, stomak I struk. Kada se tretiraju samo noge I gluteus, masaža traje 30 min, a ukoliko se ukljucuje I stomak I struk, trajanje masaže je tada 45 min.

kontraindikacije ?
  1. Trudnice
  2. Dojile
  3. Porodilje (koje ne doje, savet je da prođe barem 4 meseca, da bi se ponovo uspostavio hormonski balans i kako bi tretmani imali maksimalni efekat).
  4. Osobe koje imaju veoma izražene vene i kapilare (savetuje im se konsultacija sa lekarom i terapeutom jer ukoliko je stanje normalno terapija ce svakako prijati, jer se njom podstiče cirkulacija i bolja prokrvljenost).

Ask Us